onsdag 20 januari 2010

Min första och enda erfarenhet av att handla på Wiggle var inte den bästa. Det tog för lång tid och de strulade till det vid själva leveransskedet till mig. Men, ikväll kunde jag själv hämta en del av det vi beställde för snart två veckor sedan. Resten kommer förhoppningsvis en annan gång.

Från det att jag kom hem från Asien i november med ett par Adidas Adizero LT i bagaget har jag blivit mer och mer nyfiken på Adidas och då framförallt deras Adizero linje som ska vara förhållandevis lätta skor. Jag har sprungit i Asics i många år och är egentligen nöjd med det, men det är lite som Volvo; bra, ordentliga och pålitliga, men kanske inte så spännande och kul i längden. Nu tycker jag att allt fler löpare visar allt större intresse för lättare skor och med det kanske också försöker springa mer på framfoten. För ett antal år skulle man mer ha ordentliga skor som var bra uppbyggda under hälen, för det är på hälen man landar.

Än så länge tycker jag att Adizeromodellerna ligger helt i linje med mina önskemål, lättare löparskor. Så nu har jag beställt lite olika artiklar från Adizero. De skor som kom med i denna leveransen var inga mindre än Adidas Adizero Adios. Det är den sko som Haile Gebrselassie sprang i när han satte världsrekordet på maran i Berlin 2008. Jag har bara mött Haile i ett lopp och det var i just världsrekordloppet i Berlin 2008. Jag fick alltså stryk av Haile den gången, men nu när jag också har ett par Adios så kanske mina chanser ökar. ;-)


Adidas Adizero Adios

7 kommentarer:

 1. Jag är på jakt efter ett par Adidas Adizero PR men de verkar vara slutsålda/nerlagda över hela världen. De är nog de enda Adidas som jag känner mig sugen på, de andra verkar för uppbyggda :P

  SvaraRadera
 2. Hmm, kan undra hur PR är då om dessa andra modeller som väger under 200 gram är FÖR uppbyggda!? :-)

  Jag tror att jag också kollade på PR när jag beställde och hade inte haft något emot om de faktiskt kunde leverera ett par.

  Fast ett par gamla Asics på 144 gram är kanon!

  SvaraRadera
 3. Hehe jag kör bara i mina Nike Air Zoom Streak XC 2 nu och de väger 153gram tror jag. Kör jag t.ex. mina Asics Bandito (typ 200gram) så känns det jätteklumpigt.

  Adidas Adizero PR ska ju väga typ 120-125gram något, dem vill jag hitta =)

  SvaraRadera
 4. De ser verkligen galet lätta (och snygga) ut! Måntro vårens modeller snart kommer till försäljning i Sverige också?

  SvaraRadera
 5. Sofie: En del Adizeromodeller finns redan på Adidasbutiken i Stockholm, men väsentligt dyrare.

  SvaraRadera
 6. Aa, kanske man skulle ta sig en spaning ngn dag.

  SvaraRadera