torsdag 7 januari 2010

Intervaller ikväll

Tro det eller ej, men jag skulle faktiskt vilja kalla kvällens träning för intervallpass. Jag är inte så van vid intervaller, blir kanske 5 pass om året eller nåt, så det kan ju i princip bara bli bättre.

Jag körde inomhus på bandet och på min uppvärmning så kände jag faktiskt av gårdagens klasspass lite så det var nog inte helt bortkastat. Sen bar det iväg. Siktet var inställt på 3 minutare på 15km/h med 1 min vila. Det blev 4-5 såna innan jag råkade stöta till den där automatiska avstängningsknappen och allt raderades. Irriterande. Så om jag skulle fortsätta ville jag göra nåt annat så det blev 6 stycken 1,5 minutare på 16km/h med 1 min vila.

Det kändes ganska fort men gick ändå okej. Men frågan är hur ett sånt här pass borde kännas vid den här tiden. Får det kännas lite kämpigt eller borde det vara så att detta borde gå hur lätt som helst om det är dessa hastigheter jag vill kunna hålla på en mil eller halvmara i sommar?

Hur som helst så känns det skönt att ha gjort det och jag hoppas det inte dröjer så länge innan nästa intervallpass.

1 kommentar:

  1. Tja, ett intervall pass ska kännas jobbigt,tufft och obehagligt. Om det går för lätt för du nog skruva upp tempot. En idé är att höja lutningen 1-2% för att kompensera för löpningen på band. Ett förslag till om jag får....kör med aktiv vila istället, lätt löpning alt gång du kan gott och väl minska vilan till 45sek. Du kan även köra ett lätt pass imorgon för att bli av med slaggprodukterna i kroppen som bildas efter intervall passet. Kör 10-15km i lagom tempo det hade jag i alla fall gjort....

    Fokus,Fokus,Fokus

    /Staffan

    SvaraRadera