onsdag 13 januari 2010

Jäkla bra intervallpass

Idag har något hänt som inte händer så ofta, jag är nöjd med intervallpasset. Så här i efterhand är jag kanske inte jätteförvånad att det gick bra, men det är ändå jätteskönt att det gjorde det.

Jag har varit lite trött i kroppen efter förra veckans träning, vilket var mycket för mig. Men nu har nog kroppen vilat till sig och tagit till sig förra veckans träning på bästa sätt. Alltså, det är faktiskt bra med lite vila ibland, det får vi inte glömma.

Tanken var att jag skulle köra 8*4 minuter med 1 minuts gåvila och intervallerna skulle gå i 4 min/km fart. Jag körde igång och det rullade på riktigt bra från början. Ibland är första intervallen ganska jobbig innan man kommit in i det, men inte idag. Det flöt på bra och jag hade inga problem, det kändes knappt jobbigt. Efter 4 intervaller ökade jag farten till 3,55 min/km och körde så i intervallerna 5 och 6. Visst märktes fartökningen lite, men inte speciellt mycket, så i intervallerna 7 och 8 körde jag på i 3,52 min/km. Och vad ska man då göra när man kört sina 8 intervaller och det känns bra? Ja, va fasen. Jag körde 2 intervaller till och nu ökade jag till 3,45 min/km. Det är klart att det blev jobbigare, men det gick bra. Men 10 intervaller fick räcka. :-)

4 kommentarer:

 1. Suverant jobbat!

  SvaraRadera
 2. Schysst att få in en så bra känsla, och att dessutom springa både fler intervaller och snabbare!

  SvaraRadera
 3. Låter som ett riktigt bra intervallpass! Man blir ju avis på din fart och även löpkänslan du beskriver. Vad hade du för lutning på bandet?

  SvaraRadera
 4. Snyggt att vara så ärlig mot sig själv och köra två extra!! Verkligen tjusigt.
  Ärlighet vara längst:)

  SvaraRadera