onsdag 3 mars 2010

Styrketräning och andra nyttigheter

Olika former av konditionsidrott har nog alltid varit min grej. På samma sätt har nog aldrig styrketräning varit min grej. Och ser man på vad som också är viktigt nuförtiden så är det ju vad man äter och dricker. Skulle jag kunna börja gilla styrketräning och frukter med konstiga namn? Vad skulle i så fall krävas för denna förändring? Och skulle i så fall den förändringen vara framöver eller bara tillfälligt? Kanske har jag fått dessa funderingar från att ha tittat en del på Biggest Loser. Där kryllar det av folk som börjar styrketräna och äta nyttigt. Det intressanta är varför de lyckas eller hur länge de lyckas efter att programmet är slut. Hur stor del har deras tränare som hjälper dem? Jag är nöjd med min PT och har lätt för att träna när vi ses, men hur skulle det bli om jag sen skulle köra egna styrkeövningar själv? Jag vet faktiskt inte.

Jag styrketränar med meloner!

Och jag dricker nyttig juice!

4 kommentarer:

 1. Du kanske skulle kunna skapa en egen sorts workout med frukt som vikter? Och efter avklarat pass får man äta upp frukten man tränat med. Och inte lämna lokalen förrän man ätit upp :)

  SvaraRadera
 2. Jag skulle med vilja veta hur det går för deltagarna. Skulle även vilja veta hur det går för de som är med i "Du blir vad du äter" och "Lyxfällan". Har i och för sig inte sett något av programmen på jättelänge men det kanske är just för att jag vet att de kommer att lyckas (ungefär som att hjälten alltid klarar sig) men sen då? Tror att man måste förstå och inse "nyttan" med det man gör för att det ska bli en ihållande vana. Och så klart motivation! Gäller förstås inte bara kost och träning. Förhoppningsvis ger H dig den puff du behöver för att köra själv sen. Eller så får du väl ha honom på livstid. ;-) Trevlig resa förresten! Det kommer att bli kalasbra det där! Löpning och träning från det att solen går upp tills den går ner. Kan väl inte bli bättre?:-)

  SvaraRadera
 3. @ Ingmari: de hade något reportage i Aftonbladet plus för kanske 0.5 år sedan hur det gick för Skippers deltagare eller vad hette det Tjockholmen kanske det var. Inga långsiktiga resultat - inte oväntat precis :)

  SvaraRadera
 4. theBrandmbassador; Det ska jag kolla upp! Tack!Och nej, inte särskilt överraskande...Men synd och tråkigt!

  SvaraRadera