onsdag 3 mars 2010

Laktattest, tydligen inte

Många har på olika bloggar och inom bloggjoggarna pratat sig varma om att göra ett laktattest och jag har blivit nyfiken och vill också göra ett sånt där test. Dels är jag lite nyfiken på mina värden, men eftersom jag inte riktigt vet vad jag får reda på och hur det ska tolkas så är jag minst lika nyfiken på vad jag kommer få reda på från de som håller i testerna.

Nu ligger det här rekommenderade stället för att göra testet i Stockholm och därför passar jag på att åka upp till Stockholm redan på torsdag innan vi åker till Portugal på lördag. På så vis skulle jag kunna göra testet på torsdag em eller fredag, men tydligen inte. När jag försökte boka en tid fick jag reda på att de inte är där på hela veckan. Så något laktattest blir det alltså inte. Jag får fortsätta att fundera på vilka värden jag skulle fått och vilken information jag skulle kunna få.

Jag måste erkänna att jag blev lite bitter på det här! :-(

7 kommentarer:

 1. Eller så åker du till Lund och gör det på fitforfight (www.fitforfight.se).

  SvaraRadera
 2. Dunceor: Det hade jag kunnat göra om vi inte bokat resan upp till Stockholm redan imorgon. Men det kan ju bli aktuellt när jag kommer hem från Portugal.

  SvaraRadera
 3. Ah då blir det lite tight. Det hade ju varit roligt för dig att veta innan i alla fall.
  Jag ska beställa ett nytt test snart för att se hur jag har förbättrat mig under våren.

  SvaraRadera
 4. Om du vill göra laktattest närmare hemma så finns det test att göra på aktivitus i Göteborg http://www.aktivitus.se/. Jag har inte gjort test själv, men funderat på det och vet flera som gör test regelbundet hos dem.

  SvaraRadera
 5. Strunt i de kommersiella testfabrikerna. Ska du till Stockholm så åk hit: http://iof4.idrottonline.se/templates/Page.aspx?id=4737

  Tester på Bosön. Inte dyrare, men bättre, och perfekt utrustning tillgänglig och använd av testledare som arbetar med elitidrottare och forskning. Rekommenderar!

  SvaraRadera
 6. Jag gjorde ett test i januari på Aktivitus där jag också köpte ett träningsupplägg på 16 veckor för att nå mitt huvudmål, SUB8 på Vättern. Jag kan verkligen, verkligen rekommendera att göra ett test om man har det minsta intresse för pulsbaserad träning! Det har gett mig så mycket ny kunskap och ny inspiration. Jag vet nu exakt med hjälp av blodprover och cykling till utmattning när tröskeln infinner sig och det har blivit en viktig ledstång i alla typer av träningspass. I maj åker jag ner till Gtb igen för ett nytt test med förhoppningsvis högre värden i protokollet!

  SvaraRadera
 7. Tack för alla kommentarer! Jag tror säkert det är bra och det ska bli ett test, men det blev inte innan träningslägret till Portugal. Men om det som du skriver Anders, kan ge ny kunskap och inspiration kan det ju verkligen vara värt det.

  SvaraRadera