lördag 27 mars 2010

Dagens långpass

Dagens långpass blev inte lika långt som det kanske borde varit. Jag borde kanske verkligen fått till ett väldigt lugnt långt långpass. Men det är så svårt att hålla igen på farten. Jag vill hellre testa lite.

Det blev 25 km och sen lite nerjogg/gång. Jag sprang de första 5 km i 4,50 min/km tempo och det kändes bekvämt. Mellan 5 och 15 km ökade jag lite till 4,35 min/km och det kändes också helt okej. Borde jag fortsätta i denna bekväma farten? Kanske det, jag sprang ganska hårt i onsdags och det är ju inte så längesen. Men jag kunde inte hålla mig. Jag tänkte snarare på vad som sägs ibland, att man en bit in i långpasset ska testa tänkt marathonfart. Och så blev det. Mellan 15 och 25 km började jag köra i 4,00 min/km (okej, lite fortare än tänkt marafart). Och nu gick det inte lika enkelt längre. Det var inte asjobbigt, men det kändes ändå att det började gå fort. Men, ändå, vid 23 km var det dags igen. Jag ville kolla hur fort det kändes att springa i 3,50 min/km, så det gjorde jag mellan 23-25 km. Sen fick det räcka, lite jogg/gång fick avsluta dagens långpass.

Imorgon ska jag vila och åka till Stockholm. Vi får se vad det blir för träning där, men nåt måste det bli. När det blir långpass nästa gång får vi se, men då måste det blir upp mot 35 km i lugn fart.

3 kommentarer:

 1. Menar du på allvar att du springer långpass på löpband! Det skulle jag aldrig greja ren mentalt - mycket hellre regn och variabel omgivning!

  SvaraRadera
 2. Jag funderar på om vi inte skulle fixa någon videofilm som rullar bredvid dig på löpbandet så att du liksom-är-i-Boston och inte på ett gym.

  Bra att du får komma till storstan då och då så du får kuta utomhus och lite långsammare! :)

  SvaraRadera
 3. anneliten: långpass på bandet är inte alltid kul, men bra för pannbenet! :-)

  mia: ja, tänkte faktiskt på att jag borde tänka på Boston när jag sprang där, men visste inte direkt vad jag skulle tänka på. Starten, vädret, alla jänkare, eller? Storstan är bra, utomhus okej i sällskap, långsammare behöver jag också. Men jag tror nog att löpbanden har hittat till gymmen i storstan också! :-)

  SvaraRadera