måndag 1 februari 2010

Söndagens långpass med SvD-gänget

Gårdagens långpass bjöd på ytterligare 25 km i ett soligt Stockholm. Vi var ett liknande gäng som förra helgen och vi fick till och med sovmorgon till 10.30, vilket jag är glad för. Återigen började vår resa i Rålambshovsparken och vi tog ett varv runt Kungsholmen och ett varv runt Södermalm, snabbt förklarat. Med på passet var Petra, Ingmarie, Mia, Miranda, Staffan, Maria och jag själv.

Tempot var ganska lugnt, tror vi snittade ca 6 min/km och för mig var det ett skönt långpass och dansa fram i. Även om farten inte är så betungande på en del långpass så är det kanske snarare leder och sånt som ska vänja sig vid att hålla på länge. Ibland känner jag av detta, men nu har jag tydligen kört tillräckligt många långpass för att detta inte ska kännas alls. Även idag, morgonen efter, så känner jag ingenting. Ett bra besked tycker jag nog.

Det sämsta med passet var nog all den snömodd vi ofta var tvungna att besegra. Det halkas omkring och blir onödigt jobbigt och slitsamt. Men det härdar väl det också, kanske speciellt för en som tycker löpband är ganska behagliga på vintern. Det bästa med passet var som vanligt sällskapet för visst är det roligare att få mingla omkring och snacka lite samtidigt som man tränar.

Bloggjoggare

4 kommentarer:

 1. Tack för ett kul och bra pass i solen igår! Hoppas på fler bloggjoggar, det här är en mycket trevlig vana! :-)

  SvaraRadera
 2. Tack för sällskapet och fikan igår! Men hörru, det gick ju snabbare än väntat! Enligt Petras klocka så var tempot på 5.36 ;)

  SvaraRadera
 3. En helt annan sak... Halmstad, min andra hemstad, tänker du springa Prinsens minne i år+ Det måste ju vara Sveriges flackaste halvmara. Jag ligger ju i en annan (sämre) tidsdimension än du och har tänk göra en attack på 90 minuter på prinsen i år.

  SvaraRadera
 4. Petra och Miranda: Tack själva, alltid lika kul! Och fikan efteråt var ju grym! :-)

  Lars: Visst är Halmstad bra och fint! :-)
  Jag har faktiskt aldrig sprungit Prinsens minne (mest för att jag inte bott här på ett tag). Jag vet att det förra året var en bloggare som hade som siktade på 90 minuter, klarade kanske inte det riktigt med satte i alla fall pers. Så välkommen hit och gå under 90 minuter, denna magiska gräns.

  SvaraRadera