fredag 12 februari 2010

Träningsläger i Monte Gordo, Algarve

Det var längesen jag var på ett träningsläger på sydligare breddgrader. Tidigare drog friidrottsklubben till varmare breddgrader på påsklovet, men det är ett par, några eller många år sen nu. Men nu är det dags igen. I början av mars åker jag på träningsläger till Monte Gordo med Springtime Travel.

Jag har egentligen funderat på detta i flera år. Men det har inte blivit av tidigare och jag har kanske undrat varför jag skulle träna bättre där än hemma. Eller skulle jag åka dit för inspirationens skull? I år är ett lite speciellt år när jag tränar för Boston Marathon i april, så jag hoppas träningslägret blir perfekt både när det gäller träning och motivation. Och lite sol och värme tackar jag aldrig nej till.

Strandlöpning på Phi Phi i Thailand

Jag har sett Springtime Travel på mässorna vid olika lopp, men inte rest med dem tidigare. Mina föräldrar åkte med dem till Hawaii och Honolulu Marathon för några år sen. De var nöjda med resan då och jag hoppas jag kommer bli lika nöjd nu.

Hur som helst är jag säker på att jag kommer träna på som tusan och ha hur kul som helst. Nu gäller det att träna på bra fram till träningslägret så att man kan köra på bra och vara med på allt man vill där nere. Nu ska det tränas och jag ser fram emot att sätta pers på maran i år, dvs under 2.57.

7 kommentarer:

 1. Vilken vecka åker du? Jag ska dit om två veckor (v9). Kommer bli hur grymt som helst! Och så underbart att slippa allt snö-elände!

  SvaraRadera
 2. Anna: Jag åker den 6 mars så vi missar nog varandra. Men det blir kul att jämföra vad vi tyckte efteråt.

  SvaraRadera
 3. grymt grabben. fast du kommer vara saknad!!

  SvaraRadera
 4. Skitkul! Du åker själv? Du får berätta sen hur det var. Har själv tänkt på att det skulle vara kul att åka med dom.

  SvaraRadera
 5. @River: och ni andra blogglöpare, är någon soBryssel i Oktober och köra någon form av "bloggers on a run" Bryssel marathon, halvan, 10 km går på samma dag - semester och storstadsseightsseing i ett!

  SvaraRadera
 6. En mara i oktober skulle kunna funka hur bra som helst, men jag kanske är inne på 2500-årsjubileumet i Aten. Borde vara ungefär då. Men är det bara några veckor mellan så varför inte?

  SvaraRadera