onsdag 24 februari 2010

Halvdåliga halvlånga intervaller

Jag tänkte springa längre intervaller idag. Men hur långa och hur fort? Och hur fort orkar man springa beroende på hur långa de är och hur många man tänkt göra? Inte lätt det här om man är nybörjare i gemet.

Det blev 5 minutersintervaller i 3.50 fart, dvs 1300 meters springande. Jag körde 5 stycken med 2 minuters vila. Jag vet inte vad jag ska säga om det helt enkelt. Var det okej eller inte? Jag tycker att jag borde kört lite längre tid om jag nu skulle köra långintervaller. Farten var väl okej i förhållande till sträckan. 2 minuters vila var kanske lite länge, men hade intervallerna varit lite längre i tid, så hade 2 minuters vila varit okej.

Ja, ja, på det igen bra, nångång. Under passet undrade jag lite om vad jag kan ha för tröskelfart som alla pratar om, men jag vet faktiskt inte.

Intervaller i all ära, men vila sig i form är skönt!

9 kommentarer:

 1. Härlig bild :) Bra jobbat ändå, man kan inte vara på topp jämt (fast din sämstanivå är ändå skyhögt mycket högre än en annans...)

  SvaraRadera
 2. Du får se till att träffa den berömda Skogen kanske? Tusingarr tycker jag är grymt jobbiga, och väldigt effektiva så jag tycker ditt pass verkade ganska bra! (Tänkte att tusingar för mig kanske är som 1300 för dig)

  SvaraRadera
 3. Petra: Tur att nån "gillar" bilden... ;-)

  Sofie: Jo, jag ska träffa Skogen, ska bara se till att få vägarna förbi byn.

  SvaraRadera
 4. Säger som Sofie; Boka Skogen. Du får helt enkelt se till att ha en omväg till byn! ;-) (Jag har förberett honom lite...)

  SvaraRadera
 5. Ingmarie: Kanske får ta Skogen dagen innan Portugal. Flyget går tydligen ändå däruppifrån, av alla ställen. :-)

  SvaraRadera
 6. Körde du aktiv eller passiv vila? Tröskelstege kanske skulle passa dig 8+6+4+2+4+6+8 minuter i tröskelfart med 2 minut aktiv vila.

  SvaraRadera
 7. mina: Jag gick på mina 2 minuters vila, så det är väl passiv vila är jag rädd. Jag har funderat lite på såna där stegar, men det känns lite konstigt, för då blir vissa intervaller ganska lätta (de korta) och vissa jättejobbiga (de långa) och jag förstår inte vitsen. Sen måste jag ju veta min tröskelfart också...

  SvaraRadera
 8. Snabba fötter: Du får anpassa ansträngningen på de kortare så de går snabbare. Då kommer du upp i tröskelansträngning. Farten är inte så viktigt. Kör ansträngning. Mina coaceher säger att tröskel ska vara "kontrollerat jobbigt".

  SvaraRadera
 9. Jag lovar dig att inga intervaller är lätta i en sån stege. Som Ellinor säger får man ju anpassa farten lite och som sagt vila aktivt. A Jag har inte gjort några tröskeltest, men upplever att jag har ganska bra koll. Det ska ju vara den puls man orkar hålla i en timme utan att klappa ihop. Under intervallerna kan man ju tänka att det ska vara den fart man orkar hålla genom alla intervaller. Men om du inte gllar stegar är 2tusingar kanske ett alternativ? Eller Olgor? Intevaller är ju typ det roligaste som finns

  SvaraRadera