torsdag 25 februari 2010

100 dagar kvar!

Idag är det 100 dagar kvar till Stockholm Marathon. Själv ska jag springa Boston Marathon däremellan, men för många långlöpare i Sverige är säkert Stockholm Marathon det stora målet.

Det är fortfarande en kall vinter med mer snö än vanligt i stora delar av landet. Kanske att fler har fått ta hjälp av löpbandet för att få till den träning de har tänkt sig, eller så har fler lyckats trotsa vädret och tränat snöpulsning.

Jag hoppas att ni är igång bra med träningen därute. Att ni kommit igång med de viktiga långpassen som bör vara stommen för de som siktar på maran i juni. Jag själv har sprungit ganska många maror i Stockholm och i år tränar jag mer än vanligt, tidigare på året än vanligt. Jag siktar på att göra ett riktigt bra lopp i Stockholm och att det kanske kan bli ett nytt personligt rekord. Jag ska framöver här på bloggen komma med lite tips inför maran.

Är ni många som ska springa Stockholm Marathon?
Vad har ni får mål?


Längtar ni också till sommaren med härliga uteserveringar?

9 kommentarer:

 1. Först tänkte jag att du såg ut som en sån där hälsocoach på bilden, men det är sangria du dricker va? Hur som. Skönt med en sub3-människa som unnar sig av livets goda! Ska bli skoj att läsa dina tips om maran.

  SvaraRadera
 2. Stockholms maran... tänkte bara fråga hur den är, hur är skillnaden på en två varv på samma bana och en singellopad bana när man springer?

  SvaraRadera
 3. Visst är det 100 dagar kvar! Det uppmärksammar jag i min nystartade blogg 100 dagar till maraton
  http://www.chef.se/blogg/100-dagar-till-maraton

  Jag är lite amatör på löpning, så gå gärna in på min blogg och kom med experttips :) Tack för en bra blogg!

  SvaraRadera
 4. Jag hoppas förbättra mig något och allra helst gå under 3:30. Men du har rätt, det är hög tid att ta itu med träningen och inte minst långpassen.

  SvaraRadera
 5. Petra: Hälsocoach? Jag? Nä, skulle inte tro det! :-) (nåt drinkaktigt i glaset, dock inte sangria)

  s.t.s: Intressant fråga om ett eller två varv. Visst, det kan vara lite mentalt jobbigt med två varv, men det sitter i huvudet och efter ett varv får du ändå inte vara trött. Jag tror också att det kan vara skönt att känna igen sig, dels allmänt och dels ökar chansen för igenkännedom om du har sprungit ett varv tidigare (när du är på andra varvet). Kanske inget bra svar, men jag tror inte man ska tänka så mycket på detta, för då blir det en onödig grej av det.

  Maria: Kul med en ny blogg nu när det börjar närma sig.

  Morgan: Utan att veta hur du brukar träna eller vad du har gjort för tider gissar jag att du fortfarande har stora chanser att förbättra dig om du tar itu med långpassen. Det är ju ändå på slutet som klockan rinner på fort när man blir trött och det är här långpassen gör mest nytta. Så ta ett långpass nu i helgen! ;-)

  SvaraRadera
 6. Jag ska inte springa Stockholm Marathon - Mitt mål är däremot att heja fram alla jag känner, och det är rätt många. Jag över intervall-vrål - röstskolar, kör kvalitetssång och laddar med smörj för stämbanden. Armhävningar kör jag varje dag så att jag ska kunna hålla flaggan fladdrande även när snabbfotingar som du passerat förbi.

  Stockholm Marathon kommer att bli grymt i år - så himla coolt att du fått igång dina långpass. Respekt.

  SvaraRadera
 7. Marathon-Mia: Tråkigt att du inte ska springa i år, men du har ju annat kul för dig i sommar. Får hoppas du känner dig stark i stämbanden när jag susar förbi! :-)

  SvaraRadera
 8. Jag ska springa Sthlm Marathon och jag ska göra det på under 4 timmar. Banne mig!

  Första maran för mig så det blir spännande...

  SvaraRadera
 9. Sara: Utan att känna dig så är 4 timmar en jättebra tid på första maran. Häng med på alla tips som bjuds och kommer att bjudas på olika löparbloggar framöver och kör bra med långpass så har du alla möjligheter. Lycka till!

  SvaraRadera