onsdag 17 februari 2010

Mat, mat och mat

Jag har ett problem. Jag har för hög förbränning. I vanliga fall har jag egentligen inga problem med det, men när jag börjar träna mer behöver jag få i mig ännu mer mat som ger ännu mer energi och det är inte så lätt.

Ibland kan jag äta och äta mycket, men ofta har jag svårt att få till det med mellanmål. Hur kan det vara så svårt? En vanlig macka, en knäckemacka, lite gröt, eller vad som helst, men nä, det är alldeles för dåligt, det blir inte av.

Jag funderar ibland på att jag ska få in en rutin med att dricka kolhydrat/proteindryck varje dag. Inte som ersättare utan som tillägg. Jag har ganska lätt för att dricka dessa drycker och det är ju ett lätt och snabbt sätt att få i sig fler kalorier.

Någon mer som har liknande problem?

7 kommentarer:

 1. Just nu har jag "Veronique tipsar" på min blogg! Ta en titt och se om du hittar något användbart :)

  SvaraRadera
 2. Jag har inte ditt problem direkt, men en man i min omedelbara närhet har det. Han blandar matolja i sin morgonsmoothie och trycker gainers efter träningen...

  SvaraRadera
 3. Har inte alls din problem och tänkte först lyckost! Men sen insåg jag att det ju faktiskt kan bli lite jobbigt om man hela tiden måste se till att depåerna är påfyllda för att kunna palla träna och för att det ska ge resultat. Jag vet inte hur det är med dessa mirakeldrycker men testa och kolla om de är bra. Det är ju enda sättet att ta redas på om det funkar för dig.

  SvaraRadera
 4. Hunger är ett ständigt problem för mig, även under de perioder då jag inte tränat. Trots att jag äter en stabil frukost verkar den sjunka undan redan efter en timme vilket gör förmiddagarna till en enda lång plåga fram till lunch. Min omvittnat stora aptit är något mina kompisar brukar göra sig roliga över. Jag är i princip bottenlös och i dryga 20-årsåldern kunde jag på mitt jobb sätta i mig en hel enkilospåse med oxpytt till lunch. Ändå har jag aldrig haft några större problem med någon övervikt (framför allt inte på den tiden!).

  Numera försöker jag lägga band på mig och inte äta så mycket (och det jag äter är nyttigare). Jag blev så fruktansvärt trött av alla jätteportioner jag en gång i tiden satte i mig. Även jag brukar se till att få i mig ett proteintillskott (Whey-80 från Star Nutrition) om eftermiddagarna och direkt efter ett träningspass.

  SvaraRadera
 5. Jag har det likadant, jag blir väldigt lätt hungrig och trots proteindrycker och stora portioner så blir jag alltid hungrig efter ett tag. Enda skillnaden är att jag är vegetarian men hade samma problem när jag åt kött.
  Nu förtiden när jag är hungrig så är det inga problem att äta två pizzor och sen är jag ändå hungrig två timmar efter. Visst man tränar ju en del men det känns ändå som jag har en väldigt hög förbränning.

  Jag har även rätt svårt att lägga på mig muskler och det tror jag det är för jag förbränner för mycket så det finns inte kvar för att bygga muskler.

  SvaraRadera
 6. Jag känner igen mig, även om jag inte vet om jag ska kalla det för ett problem.

  Jag har alltid god aptit, ofta hungrig, är bra på att äta mellanmål, t ex mycket frukt och rejäl frukost, lunch, middag och ofta även något kvällsmål (macka,fil).

  Tränar ju en del men absolut inte extremt, 3, max 4 ggr per vecka. På gränsen till underviktig med 183cm och 66 kg och visst är jag tunn men helt utan muskler är jag inte. Omgivningen tycker att jag har en perfekt löparkropp :-)

  SvaraRadera
 7. frågan är om du har för hög förbränning eller om du är för dålig på att få i dig mellanmålen. låter som det senare eftersom du ju själv skriver att så är fallet. hur som helst, fungerar drycker bättre är det ju bara att vara nöjd. matiga smoothies med både proteiner och kolhydrater tycker jag fungerar bra och känns fräscht.

  SvaraRadera