fredag 22 maj 2009

Det är roligt med löparskor!!

Att Sara på Träningsglädje gillar löparsskor och andra träningsskor har väl ingen som läser hennes blogg kunnat undgå. Och kanske har hon fått det från mig, i alla fall löparskodelen, för jag har alltid gillat löparskor. Jag har inte alltid haft flera par utan tidigare var det vanligare med ett par per år eller kanske två par. Men i år har jag köpt tre par och det är jag faktiskt nöjd med.

Och jag är såld på Asics. Jag tycker de är bra, har modeller som passar mina behov och framförallt så passar de mina fötter hur bra som helst. Men även om de olika modellerna som man har kanske har lite olika användningsområde så är det lätt till att man oftast vill ha de senast köpta eller sina favoriter helt enkelt. Och detta är ju inte helt bra utan det bästa vore ju om man växlade mellan de olika modellerna och det vore nog bra för fötteran också. Jag skulle kunna berätta länge om mina olika modeller men jag nöjer mig med att berätta att den bästa jag har haft är Asics Gel Magic Racer. Men den görs inte längre. Snyft! Och förresten, min knallgula Asics Gel Sortie Magic är inte heller så illa, väger 144 gram!

En del av min skopark från Asics.
Jag borde vara sponsrad!

Och om en vecka är det Stockholm Marathon och då måste man också bestämma vilka skor man ska springa i. För min del handlar det om att välja mellan ett lätt par och ett mindre lätt par. De lättaste är kanske roligast att springa i, men benen kanske behöver lite mer ordentlig sko på en så lång distans för att inte få kramp. Hur mycket av krampen och annat som kan hända benen under en mara kommer från att skorna är för tunna och inte har samma dämpning som en ordentligare sko?

Så frågan är, ska man chansa på en lättare skojigare sko eller ska man ta det säkra före det osäkra och ta en lagom lätt sko med något bättre stöd? Hur tänker ni andra som ska springa maran i denna frågan?

4 kommentarer:

  1. Men människa du skall ju bara vara ute i tre timmar, inte skall du förstöra festen med klossar på fötterna då :-)

    (Själv ska jag köra med Brooks T6, som jag i och för sig upplever som relativt dämpade för att vara racers, dock mjukare än Asics Gel DS Racer. Men jag ska ju vara ute lite längre än du också.)

    SvaraRadera
  2. Valet står nog mellan Noosa och Hyperspeed. Eller om jag skulle leta upp mina gamla Magic Racer. Sortie Magic hade varit coolt, men då pajar jag kanske. Vi får se.

    SvaraRadera
  3. ja. du ska ju bara vara ute på en sprint. fredrika - är brooksracern bra?? synd att den har pronationsstöd, annars skulle jag vara intresserad...

    /sara
    www.traningsgladje.se

    SvaraRadera
  4. Är det inte underbart hur världens mest tillgängliga sport har blivit en sådan materialsport...? Jag är övertygad om att jag spenderat mer pengar på mina dryga två löparår än mina föräldrar lade på min ishockey som grabb. Och då har jag ändå bara ett par skor per år...

    SvaraRadera