söndag 26 juli 2009

"Löpning" på Bohusleden

Idag var det dags att springa en bit av Bohusleden med lite andra bloggare från trakten. Jag hade egentligen ingen koll på detta utan hängde som vanligt med på ett utav Saras äventyr, även om detta inte var Saras idé från början.

Tyvärr visade det sig att Bohusleden inte är gjord för löpning för löpare. En stor del av sträckan bestod av smala stigar i skogen som var fyllda med trärötter, sten och små kärr. Inte min favorit alltså och det var nog ingen av oss 7-8 stycken som var speciellt nöjda med detta. Vi var ju löpare som hade tänkt springa, vi är ju inga inte orienterare.

Och ungefär sista halvan så kom också mitt alltför ofta förekommande magbesvär tillbaka. Jag hade ganska så ont till och från och det var inte lätt att springa alls. Men vi tog oss cirka 2,5 mil i alla fall och det var rätt så skönt att få åka hem via ett besök på McD. Vi skulle besökt MAX i Göteborg istället och hade stan bara varit lite bilvänligare att köra i så hade det blivit så.

För mer info om strapatsen och bilder, kika in på Saras blogg.

6 kommentarer:

 1. Lederna här i GBG trakten är oftast av den sorten. Hur ser det ut i Halmstad?

  SvaraRadera
 2. Nästa gång ska jag nog kolla upp banan innan jag bestämmer mig för att springa 5mil :) Men det funkade ju rätt bra med hölften också. Bra benträning om inte annat :)

  SvaraRadera
 3. Vandringsleder är inte gjorda för löpning, nej. Men jag tycker ändå det är skitkul att springa på dem - det ger en helt annan upplevelse än att tugga motionsspår, parkvägar eller asfalt. Kanske inget för snabba fötter, men för kvicka :-)

  SvaraRadera
 4. Tröskelkungen: Nja, i Halmstad vet jag nog inte hur lederna ser ut riktigt, eftersom jag inte springer så mycket på dem. Men vi har ju finfina Prins Bertils stig och den är inte sån.

  Andréa: Det gick ju bra såhär också. Det är bara lite frustrerande att det går lite långsammare. Springer jag i grupp går det bra, skulle jag sprungit själv hade jag blivit tokig! ;-)

  Fredrika: Jo, det kan vara kul, ibland. Och jag springer bara på sånt ibland. Som jag sa till Andréa, det känns bara som att det går så långsamt.

  SvaraRadera
 5. Ja det var lite oväntat att man fick klättra så mycket, men jag fick en bra påminnelse om att lägga lite mer fokus på baksida lår på styrketräningen i fortsättningen :) Synd att ni inte kunde stanna igår, vi får ta det en annan gång! Kul att ses iaf!

  SvaraRadera
 6. Susanna: Bra gjort att tänka på vad du behöver fokusera mer på. Så lätt att man gör det man tycker är kul och det man redan kan.

  Ja, kul att ses och det blir bättre tillfällen att ses mer.

  SvaraRadera