måndag 23 november 2009

Sviter från gårdagen?

Idag är det måndag. Om man har varit duktig på söndagen och sprungit långpass är det helt okej att vara lite trött på måndagen och vila från träningen. Nu var jag inte jätteduktig igår, men jag tvingas ändå vila från träningen, minst idag. Efter träningen igår hade jag huvudvärk vilket jag inte har speciellt ofta. Idag är det helt borta, men dessvärre har jag ont i halsen och känner mig lite allmänt hängig. Ingen träning för mig alltså!

Jag har funderat lite på träningen framöver och jag tror vi ska göra det till helgen också när vi har planerat in en träningshelg (så jag måste bli frisk). Det finns många olika typer av träningspass, speciellt för mig som är van vid att sticka ut och springa en sväng. Det jag framförallt tänker på är långpassen, ska man springa maran så måste man träna långpass. Jag har då tänkt att ungefär en tredjedel av långpasset kanske ska gå i tänkt marafart, för att vänja kroppen. T ex skulle man kunna dela upp det så här i ett långpass på 25 km. 1-12 km i långpassfart, 13-20 km i tänkt marafart och sen 21-25km i långpassfart igen. Vad tror ni om det?

3 kommentarer:

 1. Jag tror på att både köra marafart och även snabbare (tröskel-fart) i mitten på ett långpass. Det är planer själv har till våren att köra.

  SvaraRadera
 2. Jag hade lagt in längre mara fart och minska ner tiden på nervarvning typ:

  1-10-långpassfart 11-23 i maratempo 24-25 långpassfart.

  /Staffan

  SvaraRadera
 3. Phu, jag blir trött av bara tanken. Men klart det är smart att springa mara-fart, tror också på lite kortare uppvärmning och sen i så fall mysjogga längre på slutet, men vad vet jag, jag med mina snabba muskelfibrer vill ju inte ens se ordet långpass nuförtiden. Phu.

  SvaraRadera