onsdag 14 oktober 2009

Seedning i Stockholm Marathon

Är det någon som känner till vilka möjligheter man har till att seeda fram sig i Stockholm Marathon? Jag får väl egentligen skylla mig själv som sprang för sakta helt enkelt, men om möjligheterna finns, vill man ju gärna fixa till det ändå.

Jag hade i somras behövt springa dryga minuten snabbare eller 50 placeringar bättre för att jag skulle få behålla min plats i det startled jag har stått i de senaste åren. Nu undrar jag, om jag springer på en bra tid i Boston Marathon i april, kan jag använda det resultatet för att seeda fram mig i Stockholm Marathon?

10 kommentarer:

 1. Det enklaste är väl att maila kansliet och fråga: info@marathon.se (eller ringa 08-545 664 40)

  SvaraRadera
 2. Ska nog göra det så jag vet vad jag har och kuta mot i Boston!

  SvaraRadera
 3. Ja din tid i Boston kan du definitivt seeda dig med. Jag seedade mig med mitt Växjö marathon resultat och kom upp någon startgrupp.

  SvaraRadera
 4. Det låter bra Dunceor. Hoppas bara att de inte tycker att det är för nära inpå Stockholm. Helt klart en extra morot i Boston!

  SvaraRadera
 5. Jag tror också att det funkar ganska smidigt att seeda upp sig, även om det antagligen är lite mera strikt med tiderna i de främre leden än i det led där t.ex. jag finns.

  SvaraRadera
 6. Det är inte för närma. Jag vet folk som har seedat sig samma dag i Sthlm. Bara ta med dig resultatet så när du hämtar ut nummerlappen så kan du få en annan startgrupp. Så det ska gå utmärkt.

  Lycka till i Boston även om det är ett tag kvar. Det är en grym stad annars, dock lite kallt i mars/april kanske =)

  SvaraRadera
 7. Kul att du ska springa Boston! Det är faktiskt den enda mara som jag är sugen på. Tror att det beror på att man måste kvala. Gillar det på något sätt. Inte bara att betala in, utan man måste göra lite mer. Nästa år kanske...

  SvaraRadera
 8. Du får seeda upp dig med både mara och halvmara resultat, bara resultaten inte är äldre än 1-2 år (kommer inte ihåg exakt hur gamla de får vara).

  Ta med dig ett utdrag av resultatlistan från aktuellt lopp och seeda upp dig vid nummerlappsutdelningen.

  Jag seedade upp mig i årets StM med ett resultat från Kungsholmen Runt HM i början på maj och det var inga problem.

  SvaraRadera
 9. Tack för all information om att det ska gå bra att seeda upp sig till maran nästa år!

  SvaraRadera
 10. Är anmäld till stockholm marathon, försöker få reda på mitt startnummer, har varit inne på hemsidan men det händer inget efter man har matat in uppgifterna om namn osv, finns det någon annan sida man kan gå in och kolla detta/tack

  SvaraRadera