onsdag 7 oktober 2009

Fick hänga med Sara igår

Igår blev jag beordrad att följa med Sara på hennes pass och visst, det gick väl okej. Och jag måste erkänna att jag kände lite i kroppen från mitt egna pass på löpbandet dagen innan. Då sprang jag lite mer på framfot som jag inte är van vid men borde göra mer och det fick jag sota för.

Även idag när jag inte har tränat har jag känt en del i benen, framförallt i vaderna och i vristerna, från framfotaträningen på löpbandet. Jag skulle gärna vilja springa mer på framfot som man tydligen ska göra, men det känns som att min kropp inte fixar det.

Springer ni på framfot utan problem?

3 kommentarer:

 1. Jag har en rätt ren framfotsstil och springer alla mina pass i lätta skor (NB RC152, Nike Free 5.0 och Nike Air Zoom Streak XC 2). Jag har inga problem med det alls. Det tog ett tag för mig att vänja vid det och innan var det alltid vaderna som sa i från men så är det inte längre.
  Jag kan tänka mig att om man springer i dina farter och då kör på framfoten utan att vara van vid det så kan det nog slita en hel del på vaderna. Stora mängder tåhävningar och även att försöka springa på framfoten (egentligen är det inte framfoten man ska landa på utan mellanfoten (fotbladet) men det är främre delen av foten) i lägre hastigheter.

  SvaraRadera
 2. Dunceor: Tack! Jag har vid olika tillfällen testat det här med fram- eller mellanfotslöpning men vaderna säger alltid ifrån. Men jag har kanske inte alltid börjat så snällt. Jag ska ge det fler chanser och också bli bättre på att träna upp vaderna med tåhävningar som du tipsar om.

  SvaraRadera
 3. Jag håller på och ställer om mot mera mittfot framfot, har alltid spänt mig innan när jag försökt, men nu kan jag löpa kortare sträckor avslappnat, men jag tycker pulsen går upp och det blir mer ansträngt ännu så länge.

  SvaraRadera