onsdag 16 september 2009

Hösten är här

Det märks att hösten är här, på alla möjliga sätt. Det blir mörkare och mörkare allt tidigare på dagen och ska man träna i dagsljus kan man inte göra det sent på kvällen som i somras. Nu när jag är frisk, eller tillräckligt i alla fall, märker jag hur svårt jag har att ta mig ut. Idag var inget undantag. Det blev ingen lång runda. Det jobbigaste var inte att springa, utan att ta sig ut.

Hösten innebär säkert ett lyft för gymmen och jag hoppas att även jag ska bli en flitigare besökare på gymmet i höst. Jag trivs faktiskt bra med att springa på löpband. När jag bodde i Åre och sprang på löpband på gymmet där tittade man rakt ut genom fönstret. Men att se ut, även om det inte hände så mycket utanför fönstret, var nästan lika bra som att ha en TV framför sig.

Jag funderar som bäst också på en lagom bra morot för träningen, liknande den utmaningen vi hade nu i sommar som faktiskt fungerade ganska bra. Jag får återkomma med mina funderingar om det.

4 kommentarer:

 1. Nu runt denna tiden på året brukar gymmen var välfyllda för sen trappas ner i slutet på okt.

  Jag körde en del på löpband innan men nu är det helt omöjligt för mig att inte tröttna efter typ 5-6km. Jag tror löpband kan vara bra för snabbdistans då man tvingas hålla ett tempo så ska kanske ge mig på några kort pass i vinter men tveksamt.

  SvaraRadera
 2. Här kommer det nog också bli en del löpband i vinter. Visst kan det vara skönt att komma ut och springa i snorkallt vinterväglag men när det är slask och snöblandat regn är det inte så kul. Bättre då på gymmet även om det börjar bli tråkigt på bandet efter sådär 45 minuter...

  SvaraRadera
 3. Det ska mycket till för att jag ska föredra löpband framför live-upplevelsen att springa ute. Just nu är en otroligt bra tid att springa tycker jag, hög fin luft och vackra färger, långpass en söndagmorgon i februari är väl inte lika kul, dimma, mörker, 1 plusgrad och lätt duggregn samtidigt som gårdagens snöfall slaskar bort om fötterna...

  Besök gärna min löparblogg vid tillfälle!
  Staffan

  SvaraRadera
 4. Jag gillar löpband. Kanske lite för trist för långpass. Men snabbdistans och intervaller funkar fint.

  SvaraRadera